Photoolgraphix
4 december 2018
Ik krijg het bericht dat een foto van mij is gekozen om op een kalender afgebeeld te worden die wordt gemaakt voor een goed doel. De oplage is 500 stuks (zie link voor de foto). Toch leuk.

http://www.simpsite.nl/uploads/102/575/Home/_hidden/gallery15929179776.jpg

 

1 en 2 december 2018
Het weekend gebruikt om aan groot aantal studentenverenigingen van de universiteit Maastricht en Nijmegen aan te schrijven en mezelf te promoten voor het fotograferen van hun activiteiten. Het vorig jaar heb ik zo drie galafeesten mogen fotograferen. Erg leuk om te doen.
In elk geval heeft dit nu al geresulteerd tot een aanvraag voor het fotograferen van een galabal van de Vakgroep Gezondheidswetenschappen. Dit gala moet ergens in mei plaatsvinden.
 
1 december 2018
Via de Fotokring Echt mag ik een aantal foto's semi-permanent ophangen bij de tandartspraktijk "Maatschap Maessen van Montfort". Hiervoor gebruik ik wat koddige foto's die ik recentelijk gemaakt heb in de Apenheul in Apeldoorn. Foto's van jonge aapjes doen het altijd goed, zeker bij kleine kinderen die zenuwachtig bij een tandarts zitten (zie onderstaande links).

https://photoolgraphix.com/s/f5uNiOOvQyoX1dd

https://photoolgraphix.com/s/RHF4HSf60m5GyOT

https://photoolgraphix.com/s/c8kyHQi6jGEjwrr

 
Maandag 19 november
Voor het Museum van de Vrouw foto's gemaakt van de buitenkant van het oude gemeentehuis op de Plats in Echt. Omdat ik wat anders wilde doen dan de standaard foto's heb ik een Natrium gasontladingslamp gebruikt. Deze lamp geeft een zacht geel licht. Hiermee heb ik het oude gemeentehuis helemaal kunnen verlichten, inclusief de kerktoren van de Landricuskerk die ernaast staat. Dit was wel een speciaal project waarbij ik geholpen ben door Tony Eikenboom, de webmaster van het Museum van de Vrouw (waarvoor mijn dank). Naast deze toch wel bijzonder belichte foto's heb ik op zondag 18 november in de ochtend een aantal daglichtopnamen gemaakt.
Zowel de daglicht als avond foto's heb ik gemaakt met mijn shift-en-tilt lens waarmee je het beeld kunt verschuiven en je de lijnen van het gebouw recht kunt zetten. De foto's zijn te zijn onder het kopje interieur/exterieur.
 
17 november 2018
De volleybalwedstrijd Greenyard Maaseik v.s. Lindemans Aalst gefotografeerd in het kader van een bezoek van Volleybalclub Patrick aan dit evenement. Een volleybalwedstrijd van een hoog niveau. Gelukkig was het veld beter verlicht dan de tribunes. Uiteraard is flitsen hier verboden. Dan maar een hoge ISO waarde, lang leve de full frame camera. Foto's zijn terug te vinden onder het kopje Evenement fotografie.
 
Woensdag 14 november 2018
Vanavond in het Museum van de Vrouw een lezing van prof. Alex Vanneste gefotografeerd over de elektrische draadversperring aan de Nederlands-Belgische grens tijdens de Eerste Wereldoorlog (de zogenaamde "Dodendraad"). Wat een mooie gezichtsuitdrukkingen heeft deze man!!!! De moeilijkheid was het beperkte licht waardoor ik met een groot diafragma en een zeer hoge ISO waarde moest fotograferen. Naast de recht-toe-recht-aan foto's die je normaal van een lezing als deze maakt ook getracht om wat artistieke beelden te maken. Foto's terug te vinden onder het kopje Evenement Fotografie.
 
Vrijdag 2 november
Een bedrijfsactiviteit gefotografeerd waarbij een aantal jongeren zijn gaan karten. Ook dit is gezien het aanwezige licht een uitdaging. Gelukkig heb ik kunnen flitsen. Door verschillende technieken toe te passen heeft dit wel geresulteerd in een aantal prachtige actiefoto's. Foto's ondergebracht bij bedrijfsreportage
 
Zondag 28 oktober 2018
Het is weer eens tijd om de site te voorzien van nieuwe foto's. Het heeft uiteraard weer veel te lang geduurd voordat ik tot een update kom. Met name de onderwerp productfotografie heeft een vlucht genomen. Ik ben inmiddels betrokken bij de nieuw opzet van het Museum van de Vrouw in Echt waar ik een groot aantal foto's heb gemaakt voor het magazine dat gemaakt gaat worden voor de opening op 1 januari 2019.
Daarnaast heb ik een nieuwe categorie aan deze site toegevoegd die een aantal voorbeelden laat zien wat er allemaal mogelijk is met Photoshop. Als je deze voorbeelden bekijkt moet je goed in de gaten houden dat niets is wat het lijkt, het is allemaal list en bedrog zoals een docent laats tegen me zij. Zo is het ook. De spiegeling in het water en de vliegende mensen zijn natuurlijk allemaal trucages, maar het is wel leuk.
 
Donderdag 24 augustus 2017
Vandaag maak ik bekend dat de nieuwe site klaar is. Ben benieuwd naar de reacties.
 
Woensdag 23 augustus 2017
Voor het eerst sinds begin 2016 weer eens enkele foto's op Facebook gezet. Dat was niet gemakkelijk. Maar uiteindelijk toch weer gevonden hoe een en andere moet.
 
Zondag 20 augustus 2017
Een fotoshoot gedaan met modellen Romy en Tarquin. Mooie resultaten in een mooie maar toch rauwe omgeving van een vervallen fort. Een impressie staat onder Portretfotografie. Romy en Tarquin bedankt voor jullie inzet.
 
19 augustus 2017
Vandaag de nieuwe site in de lucht gebracht. Nieuwe foto's, nieuwe teksten en een knipoog naar die dingen die ik op het gebied van fotografie kan aanbieden aan toekomstige klanten. Ik wil me richten op bedrijfsreportages, productfotografie, commerciële architectuur (interieur en exterieur), en evenementen. Waarom dan toch portretfoto's opgenomen op mijn site? Simpel, portretfotografie komt in terug in bijna alle vormen van fotografie, zelfs productfotografie als je met modellen werkt om producten te stylen. Daarnaast is het gewoon leuk om te doen.
 
Ook kan ik aangeven dat ik mijn driejarige opleiding tot fotograaf met succes heb afgesloten. Omdat het volgen van dit soort opleidingen erg leuk is heb ik besloten om een vervolgtraject aan te gaan in Heusden Zolder (B) bij het CVO "De Verdieping". Hier biedt men zo'n 12 modules/master classes  aan van elk een 1/2 jaar. De eerste 4 modules mag ik overslaan i.v.m. mijn reeds gedane opleiding. In elk geval weer een nieuwe uitdaging die me voorlopig van de straat houdt.
 
Ook heb ik het eerste jaar afgesloten van mijn 2 jarige opleiding Photoshop. Soms gemakkelijk, maar steeds vaker moeilijker....... Kijken wat het tweede jaar brengt.
 
Afgelopen zomerperiode weer een aantal theatervoorstellingen mogen doen in het Openluchttheater Valkenburg.