Photoolgraphix

Deze vorm van fotografie heeft als doel om middels een (korte) serie foto's de sfeer van een evenement vast te leggen in een beeldverhaal. Het onderwerp van een evenement is erg breed, denk hierbij aan toneel, theater, optredens, familiefeest, uw communie, trouwdag of jubileumviering.

De uitdaging van deze vorm van fotografie is dat het vaak erg moeilijk is om de foto's te ensceneren of van te voren te bepalen. Vaak is het afwachten tot zich een juiste situatie voordoet en past in het beeld om het evenement mooi weer te geven. In de praktijk komt het er op neer dat er relatief veel foto’s worden genomen en achteraf in diverse reeksen worden voorgelegd aan de opdrachtgeven waarbij een gezamenlijke keuze wordt gemaakt. Hierbij is het zaak om de foto's zo te kiezen dat ze de sfeer, de omgeving en de juiste details goed weergeven waardoor iedereen die de foto's ziet, gelijk weet wat het doel en boodschap is van de reportage.

In de regel zijn mensen in hun omgeving het onderwerp, maar ook abstractere onderwerpen kunnen tot een mooie sociale leiden. De grote moeilijkheid bij deze vorm van fotografie is het vaak ontbreken van licht in combinatie met bewegende objecten. Het flitsen tijdens theatervoorstelling is vaak verboden waardoor dit geen oplossing biedt. Om toch goede foto’s te kunnen maken is het gebruik van een zeer lichtsterke lens essentieel. Hiervoor heeft Hugo de EF 50mm f/1.2 L USM, EF 85mm f/1.2 L ii USM en EF 135mm f/2 L USM prime lenzen ter beschikking in combinatie met een Full Frame camera.